Aktuellt & press

Nyhetsbrev september 2016: Information från InsureSec till dig som är förmedlare, trainee eller företagsanvändare

Hög tid att boka KU 2016!

KUNSKAPSUPPDATERING. För dig som inte redan har en uppdaterad licens eller bokat tid för KU är det hög tid att göra det nu. Licensåret pågår fram till och med oktober därefter ges bara möjlighet att skriva omtenta.

Tänk på att din licens måste vara uppdaterad senast till årsskiftet för att du inte ska riskera att få den återkallad. En återkallad eller ej uppdaterat licens kan leda till att du inte längre uppfyller krav från de försäkringsbolag du förmedlar försäkring för eller de villkor som ställs för att beviljas ansvarsförsäkring.

Logga in på Mina sidor och gå till sidan Testbokning för att boka tid.

Läs mer om

Hur går det till att skriva kunskapstest och när får jag resultat?

Alla InsureSecs skrivningar genomförs i skrivningssal med testledare. Du behöver inte ha med dig något till testet förutom giltig ID-handling. De hjälpmedel som behövs, t ex anteckningspapper och penna, får du låna av testledaren.

Till varje fråga finns fyra svarsalternativ. Du ska ta ställning till vilket av dessa fyra alternativ som stämmer bäst. Du kan bara ange ett av alternativen.

Testet görs normalt på en digital läsplatta som laddas upp på vår server efter att testet avslutats. Detta gör att vi kan behandla resultatet säkert och du har ditt resultat inom två arbetsdagar. Om både registreringen och testresultatet är godkända tilldelas du aktuell licens.

Undrar du över något annat? Här hittar du fler svar på vanliga frågor.

Beslut och uttalanden från Disciplinnämnden

BRANSCHREGLERING. Försäkringsförmedlingsmarknadens disciplinnämnd har hittills i år fattat beslut i sex disciplinärenden och gjort ett uttalande. Alla uttalanden och beslut från Disciplinnämnden finner du på www.disciplinnamnden.se.

Nytt utseende och nya funktioner

FÖRETAGSANVÄNDARE. Förhoppningsvis har du redan märkt att företagsinloggningen har fått ett ansiktslyft och nya funktioner. Det är nu både enklare att få överblick över företagets förmedlare och trainees och att administrera dem.

Det nya gränssnittet är responsivt så att du kan använda din företagsinloggning även på mobilen. Efter uppdateringen kan anslutna företagsanvändare exportera sina kontakter till Excel - en funktion som efterfrågats av många större företag.

Låt oss veta vad du tycker om uppdateringen och om det finns något som vi kan göra för att underlätta ytterligare!

Från trainee till registrerad försäkringsförmedlare

ANVÄNDARGUIDE. Idag är det många som skriver InsureSecs licenstest under tiden de är trainees, arbetar som assistenter eller är under utbildning. När utbildningen är avslutad och de omfattas av Finansinspektionens tillstånd för försäkringsförmedling behöver de även ansöka om registrering hos InsureSec. På vår hemsida finns en guide som talar om vilka kompletterande uppgifter InsureSec behöver för att kunna registrera en tidigare trainee i Förmedlarregistret.

 

← Tillbaka