StängStäng

Vi tryggar rådgivningen

Boka test

Samtliga grundläggande kunskapstest bokas via Mina sidor. För att genomföra grundläggande kunskapstest behöver det finnas en förbokad tid. Bokning görs på Mina sidor under ”Status och åtgärder”. På Mina sidor presenteras även kommande bokningar. Uppföljande kunskapstest genomförs via Mina sidor och du väljer själv ett tillfälle som passar dig.
Processbeskrivning bokning (1).svg

För att kunna boka test är det viktigt att lägga till korrekt roll till det företag man är anställd i samt att invänta att rollen bekräftas av arbetsgivaren. Läs mer om användarkonto här.

Avbokning

Avbokning av test kan göras utan kostnad fram till två veckor innan grundläggande kunskapstest. Notera att en avbokning senare än två veckor innan testtillfället kan medföra att en kostnad motsvarande testavgiften debiteras.

Datum

  • Nya kunskapskrav träder i kraft i mars varje år.
  • InsureSec håller testtillfällen på utsatta datum från och med den 1 mars - 28 februari med undantag för juli och december månad.

Om test

Licens- eller certifikatgrundande kunskapstest genomförs i skrivsal medan uppföljande kunskapstest och påbyggnadstest genomförs webbaserat.

Om uppföljande kunskapstest inte avläggs inom föreskriven tid kan det leda till att licens eller certifikat inaktiveras. Resultat visas som huvudregel efter att test avslutats. Du kommer att kunna påbörja de uppföljande kunskapstesterna när som helst fram till kl 22:00 varje dag. Om du gör det uppföljande kunskapstestet utanför ordinarie kontorstid så kommer det däremot inte finnas möjlighet till någon teknisk support. Mer information om testerna hittar du på din Mina sidor där du också automatiskt ser det eller de tester som gäller för just dig.

Intyg finns att hämta i PDF på Mina sidor för samtliga godkända kunskapstester. Godkänt testresultat på InsureSecs kunskapstester kan ligga till grund för ansökan om licens eller certifikat.

Kunskapstester 2022

KunskapstestPlatsBerörMöjliga utfall
LivförsäkringSalFörsäkringsförmedlare eller distributörer på försäkringsbolag.Licens/certifikat
SkadeförsäkringSalFörsäkringsförmedlare eller distributörer på försäkringsbolag.Licens/certifikat
InvesteringsrådgivningSalInvesteringsrådgivareLicens/certifikat
LedningsfunktionSalPerson i ledande position för ett försäkrings- eller förmedlarföretagLicens/certifikat
Uppföljande kunskapstest InvesteringsrådgivningWebbDen som har licens eller certifikat sedan innanBefintlig licens/certifikat testas på nytt
Uppföljande kunskapstest LivförsäkringWebbDen som har licens eller certifikat sedan innanBefintlig licens/certifikat testas på nytt
Uppföljande kunskapstest SkadeförsäkringWebbDen som har licens eller certifikat sedan innanBefintlig licens/certifikat testas på nytt


Avgifter Testtillfällen
AnvändarkontoKontaktuppgifter